Aceasta este o clasificare a pietrelor naturale utilizate in scopuri decorative in constructii si sculpturi monumentale produse in diferite tari.
Industria pietrei de dimensiuni, clasifica piatra in functie de aspect si duritate ca fiind “granit”, “marmura” sau “ardezie”.
Granitul din industria pietrelor de dimensiuni, alaturi de rocile cu adevarat granitice, include si gneiss, gabro, anortosit si chiar unele roci sedimentare.
Piatra naturala, este utilizata ca piatra arhitecturala (constructii, pardoseli, placari, blaturi, borduri etc.) si ca bloc brut si piatra monumentala pentru comertul funerar. Piatra naturala este, de asemenea, utilizata in gravura in piatra personalizata. Piatra gravata poate fi fie decorativa, fie functionala. Pietrele memoriale naturale sunt utilizate ca marcaje funerare naturale.
Cere oferta de pret in formularul de mai jos
Placile din piatra sunt folosite de mii de ani. Cele mai comune tipuri de pardoseli din piatra naturala sunt: marmura, travertinul, calcarul, granitul, cuartitul, ardezia si gresia.
Cum se calculeaza pretul estimativ pentru aplicarea covorului de piatra naturala? Vezi mai sus calculatorul!
Aspectele pe care trebuie sa le luam in considerare cand aplicam covorul de piatra naturala, le gasiti mai jos.
Covoarele din piatra, pot fi instalate peste sapa si peste sistemele de incalzire prin pardoseala. Vezi detalii mai jos.
Pardoselile din piatra naturala, sunt placi taiate direct din blocuri de piatra formate in milioane de ani de catre Mama Pamant, fata de placile artificiale care sunt fabricate prin combinarea diferitelor substante si chimicale, cum ar fi gresia portelanata sau ceramica.
Pardoselile tip covor de piatra naturala, granit si/sau marmura reprezinta un finisaj natural si prietenos cu mediul, care poate fi aplicat rapid sub forma de pavaje decorative atat la exterior, cat si la interior.
Un covor de piatra naturala, este un sistem de covoare din piatra fara sudura, din perete in perete, care este extrem de durabil si disponibil intr-o mare varietate de marmura, cuart si sticla colorata, provenind din intreaga Europa.
Datorita versatilitatii si gamei extinse de culori si finisaje, putem satisface nevoile fiecarui client. Putem include logo-uri, motive, permitandu-va sa creati o podea unica, personalizata.
Covoarele din piatra, creeaza un finisaj fara cusur, cu textura uniforma si atractiva, intr-o gama larga de pietre naturale sau colorate.
Covoarele din piatra, au atat de multe caracteristici unice, incat sunt pur si simplu de neegalat de nici-un alt tip de podea.
Reprezinta o alternativa izbitoare la mocheta traditionala, gresia, vinilul sau lemnul.
Unele materiale de constructie au beneficii sau avantaje fata de altele, dar, din pacate, niciun material nu este perfect. Toate au puncte slabe si niciunul nu este lipsit de griji. Haideti sa comparam avantajele si dezavantajele pardoselilor din piatra naturala.
Piatra naturala, este un material excelent pentru pardoseli datorita frumusetii, durabilitatii si valorii crescute a casei dvs.
Este un material care poate fi folosit atat in interior, cat si in exterior. Unele avantaje ale utilizarii pietrei naturale includ:
Piatra naturala este solida si durabila. Cu ingrijirea si intretinerea corecta, poate dura zeci de ani. Multe case vechi cu podele din piatra naturala, sunt inca in picioare pana in ziua de azi.
Rezistenta la uzura, pe de alta parte, este cea a unei placi.
Covoarele din piatra, au avantajul suplimentar ca praful cade intre porii de pe ea si ca, cu toate acestea, poate fi indepartat cu usurinta cu un aspirator normal.
Pe langa faptul ca rezista excelent la caldura, pardoselile din piatra, pot fi instalate si peste caldura radianta, deoarece are o buna retinere a caldurii. Acest lucru inseamna ca puteti instala aceste pietre pe podele incalzite.
Granitul, calcarul, gresia si travertinul conduc foarte bine caldura. Chiar si in toiul iernii, poate fi foarte confortabil sa mergi descult pe podele din piatra naturala.
Unul dintre motivele principale pentru care oamenii opteaza pentru piatra naturala, este frumusetea sa. Culorile si modelele organice prezente in aceste pietre, fac din ea o modalitate minunata de a injecta un aer natural intr-o cladire. Frumusetea unica a pietrei naturale, creeaza un sentiment de eleganta si lux.
Nici-un material nu este lipsit de intretinere. Cu toate acestea, odata ce invatati metodele adecvate pentru protejarea si curatarea pietrei naturale, veti realiza ca nu necesita prea mult efort. Sau nu mai mult decat alte optiuni. Maturatul si curatarea regulata cu un detergent de calitate pentru gresie si faianta este tot ce are nevoie.
Un mare avantaj al pietrei naturale fata de pardoselile artificiale, este faptul ca deteriorarea pietrei naturale, poate fi aproape intotdeauna reparata. Petele, gravurile si zgarieturile pot fi indepartate.
Suprafata poate fi slefuita sau refacuta pana la o stare ca noua, ceea ce nu se poate face in cazul placilor ceramice sau al gresiei portelanate, de exemplu.
Toate materialele pentru pardoseli, au unele dezavantaje. Atunci cand iau in considerare produsele din piatra naturala, antreprenorii, decoratorii si proprietarii de locuinte trebuie sa inteleaga punctele slabe si limitarile acestora.
Frumusetea atemporala, versatilitatea si durabilitatea pietrelor naturale, au un cost ridicat.
Nu toti proprietarii de locuinte, au in buget posibilitatea de a se lauda cu o baie din marmura sau o podea de bucatarie din granit.
In medie, o podea din piatra naturala, va fi mai scumpa, dar poate fi totusi instalata la un pret rezonabil. In plus, isi va pastra valoarea fata de alte materiale artificiale.
Unele tipuri sunt mai rezistente la deteriorari, dar, in general, piatra naturala se poate pata, zgaria, grava, ciobi sau crapa. Din fericire, deteriorarea nu este tipica, iar majoritatea deteriorarilor pot fi reparate si/sau refinisate cu proceduri DIY de catre proprietarul casei. Atunci cand intretinerea este deficitara, pietrele naturale, nu vor dura atat de mult pe cat ar trebui.
Nu numai ca pietrele naturale sunt scumpe, dar asezarea lor necesita destul de mult timp si cu maini experte.
Odata ce pietrele au fost asezate, acestea pot avea nevoie de mai multe runde de finisare. De asemenea, poate fi necesara si o refinisare periodica.
Acest sistem este utilizat in case de lux, showroom-uri, puncte de vanzare, birouri si cladiri comerciale, atat la interior, cat si la exterior.
In functie de locul in care va fi montat covorul din cuart sau marmura, sunt disponibile diferite sisteme. Daca pardoseala urmeaza sa fie montata in exterior (de exemplu, in terasa) sau intr-un loc cu multa lumina solara, poate fi recomandat sa se foloseasca granule de cuart colorate cu poliuretan (PU), deoarece acestea sunt 100% rezistente la radiatiile UV.
De asemenea, se recomanda utilizarea unui liant din poliuretan, deoarece, in general, epoxidicul se ingalbeneste mai mult, nu este atat de flexibil si devine fragil sub influenta razelor UV.
Va recomandam sa lacuiti pardoseala cu un PU (strat de protectie UV + strat de uzura suplimentar).
Pentru incaperi precum toalete sau bai exista, din motive de igiena, posibilitatea de a sigila covorul de piatra. Acest lucru inseamna ca porii sunt in mare parte umpluti cu o masa transparenta care face aproape imposibila patrunderea murdariei in covorul de piatra.
Un covor din piatra naturala este un tip de pavaj care este format din bucati mici de piatra naturala lipite impreuna pentru a forma un covor continuu.
Avantajele unui covor din piatra naturala sunt durabilitate, rezistenta la uzura, rezistenta la intemperii, rezistenta la alunecare si estetica naturala.
Dezavantajele unui covor din piatra naturala sunt costul ridicat de instalare si intretinere, precum si necesitatea de a se curata si intretine in mod regulat pentru a-si mentine aspectul si functionalitatea.
Exista o varietate de tipuri de piatra care pot fi utilizate pentru a face un covor din piatra naturala, inclusiv granit, marmura, travertin, ardezie si piatra calcar.
Daca covorul din piatra naturala se crapa sau se deterioreaza, trebuie sa fie reparat sau inlocuit pentru a se asigura ca este sigur si functional.
Pentru a instala un covor din piatra naturala, este nevoie de un bazin solid, un strat de nivelare, un strat de adeziv si bucatile de piatra naturala.
Cele mai bune zone pentru instalarea unui covor din piatra naturala sunt in zone exterioare, cum ar fi terasele, aleile, gradinile si zonele de piscina.
Un covor din piatra naturala se poate curata cu apa si detergent si se poate intretine prin aplicarea unui sellant sau a unui sigiliu pentru a proteja piatra de uzura si dezvoltarea de mucegai sau alte probleme de curatenie.
Un covor din piatra naturala prelucrata este un covor din piatra naturala care a fost prelucrat prin taiere, slefuire si polisare pentru a-i imbunatati aspectul si performanta.
Un covor din piatra naturala teselat este un covor din piatra naturala format din mai multe bucati mici de piatra naturala care sunt teselate impreuna pentru a forma un model sau o imagine. Acest tip de covor poate fi utilizat pentru a adauga un accent sau o caracteristica unica unei zone din gradina sau de pe o terasa.
In fiecare an executam sute de lucrari, de la beciuri de case, terase de bloc pana la ansambluri rezidentiale, constructii civile si industriale.
Sistemele de hidroizolatie pe care le folosim fac parte din gerneatie 4 -5, fiind cele mai moderne Citeste mai mult…
Automated page speed optimizations for fast site performance