In calitate de distribuitori autorizati de materiale si accesorii pentru pardoseli, folosim in lucrarile noastre cele mai bune materiale, asfel o lucrare de pardoseala epoxidica, are durata de viata pe toata perioada constructiei.
Pe scurt, pardoseala epoxidica este un tip de sistem de pardoseala din rasina sintetica care este asezat deasupra substraturilor din beton ca forma de protectie si decorare.
Aspectele pe care trebuie sa le luam in considerare cand aplicam podeaua epoxidica le gasiti mai jos.
Sistemele de pardoseala pot cuprinde mai multe straturi de rasina termorezistenta care sunt acoperite, aplicate cu mistria sau turnate si, in general, aplicate pe un substrat de beton. Odata ce straturile de rasina se intaresc complet, sistemul de pardoseala formeaza o legatura puternica si permanenta, actionand ca o bariera impermeabila si decorativa pentru a proteja substratul.
Cum se calculeaza pretul estimativ pentru aplicarea de pardoseli epoxidice? Vezi mai sus calculatorul!
Ilustrație a unui sistem epoxidic tipic autonivelant cu grund
Sunt utilizate ca acoperiri pentru pardoseli industriale datorita rezistentei chimice, durabilitatii, porozitatii reduse si rezistentei puternice a aderentei.
Este alcatuit dintr-o “baza” si un agent de “intarire”.
Cele doua componente, sunt amestecate intr-un anumit raport. Intre cele doua parti, are loc o reactie chimica care genereaza caldura si intareste amestecul intr-un “plastic” inert si dur.
Se ingalbenesc atunci cand sunt expuse la razele UV, in mod deosebit frecvente, atunci cand sunt expuse la lumina directa a soarelui.
Aceasta ingalbenire, poate fi o problema reala pentru anumite aplicatii. Aceasta poate fi ascunsa prin alegerea unei culori mai inchise a epoxidului pigmentat.
Epoxizii transparenti, se vor ingalbeni si se pot chiar tulbura. Din acest motiv, epoxizii sunt uneori acoperiti cu latex, uretani si poliaspartice care isi vor pastra culoarea si luciul atractiv. Acest lucru este recomandabil daca stabilitatea culorii sau potrivirea culorilor, este importanta.
Exista un timp de lucru (pot life) in care epoxidul, poate fi aplicat sau utilizat.
In general, timpul de viata in vas, va fi intre cateva minute si o ora. La sfarsitul timpului de viata in vas, amestecul devine foarte cald si accelereaza si mai mult intarirea.
Rasinile epoxidice, se vor intari in cateva minute sau ore, dar intarirea (intarirea) completa va dura in general cateva zile.
Cele mai multe rasini epoxidice, vor fi suficient de tari intr-o zi sau doua, dar pot necesita mai mult timp pentru a se intari inainte ca acoperirea sa poata fi slefuita.
In teorie, aceasta schimbare de temperatura, va dubla sau injumatati durata de viata in vas si timpul de intarire a unui strat epoxidic.
Temperaturile mai ridicate, vor scadea vascozitatea (subtiaza) epoxidului, dar vor reduce si timpul de lucru pe care o persoana il are la dispozitie pentru a aplica epoxidul.
In general, pardoselile epoxidice devin prea groase si se intaresc prea lent pentru a fi aplicate la temperaturi sub 50 sau 60 de grade F.
Temperaturile intre 65 si 85 de grade F, sunt cele mai bune pentru instalare. Dupa ce s-a intarit, epoxidicul poate suporta temperaturi cu mult sub zero grade F si, in cazul acoperirilor epoxidice de inalta temperatura, peste 300 de grade F.
Vor incepe sa se inmoaie la aproximativ 140 de grade F, dar se vor intari din nou atunci cand temperatura este redusa. In cazul epoxidelor obisnuite, aceasta temperatura, este aproximativ capatul superior al intervalului de temperatura de lucru al epoxidelor. Sunt disponibile epoxidice speciale pentru temperaturi ridicate, dar au un cost suplimentar.
Se pot adauga aditivi la epoxidice care le fac mai putin fragile, dar, in general, cu pierderea sau reducerea altor proprietati pozitive ale epoxidicelor, cum ar fi rezistenta chimica.
Care au o rezistenta chimica sporita, o rezistenta sporita la temperatura, capacitatea de a fi aplicate sub apa si o rezistenta sporita la ingalbenire si la deteriorarea UV.
Sunt scumpe, dar exista modalitati de “diluare” a epoxidelor cu solventi mai putin costisitori si/sau diluanti nesolventi.
Epoxizii diluati, sunt obisnuiti in cazul epoxizilor pentru pardoseli, unde presiunile asupra preturilor sunt deosebit de puternice. Intr-o mare masura, “primesti ceea ce platesti”.
Includ “timpul de inductie” (dupa amestecarea celor doua componente, amestecul trebuie sa stea cateva minute pentru a se “autocoace” inainte de a fi aplicat).
Un blush este un strat ceros care se formeaza la suprafata epoxidului care se intareste din cauza umiditatii din aer sau de pe suprafata acoperirii epoxidice. Aceasta pelicula sau blush-ul creat trebuie indepartat inainte de aplicarea straturilor ulterioare. Cele mai multe produse epoxidice se inrosesc intr-o oarecare masura, in special atunci cand sunt aplicate in conditii de umiditate ridicata.
Este in termen de 12- 48 de ore de la aplicarea stratului initial. Deoarece epoxizilor le trebuie cateva zile pentru a ajunge la intarire completa, un al doilea strat aplicat la scurt timp dupa primul strat, va fuziona partial cu primul strat, in loc sa formeze o simpla legatura mecanica. Daca se depaseste “fereastra” de refacere a stratului, este necesara abraziunea mecanica a suprafetei pentru a crea o legatura mecanica pentru ca straturile ulterioare sa adere.
In timp ce pardoselile epoxidice sunt foarte comune, pentru aplicatii serioase si solicitante, epoxidul poate fi amestecat cu, sau aplicat sub si deasupra, cuart (nisip) sau granule de oxid de aluminiu. In ambele cazuri, rezultatul este de fapt o pardoseala din cuart sau oxid de aluminiu, mentinuta in pozitie cu ajutorul epoxidului. Agregatul este mult mai durabil si mai rezistent la uzura decat epoxidicul singur.
O pardoseală epoxidică este o pardoseală compusă din două componente, un amestec de rășini epoxidice și un catalizator, care se amestecă împreună pentru a forma o soluție durabilă, rezistentă la uzură și ușor de curățat.
Avantajele utilizării unei pardoseli epoxidice sunt că este rezistentă la uzură, ușor de curățat, rezistentă la uleiuri și acizi, și poate fi personalizată prin culori și modele.
Dezavantajele utilizării unei pardoseli epoxidice sunt că poate fi mai scumpă decât alte tipuri de pardoseli, necesită o instalare profesională și poate fi sensibilă la caldură și impact puternic.
Pardoselile epoxidice pot fi utilizate în garaje, ateliere, depozite, săli de mașini, laboratoare, bucătării industriale, săli de sport sau orice alt spațiu care necesită o pardoseală rezistentă și ușor de curățat.
Pardoselile epoxidice pot fi curățate cu o soluție de apă și detergent sau cu o soluție specială pentru curățarea pardoselilor epoxidice. Este important să evitați utilizarea produselor abrazive sau a solventilor care pot dăuna pardoselii.
O pardoseală epoxidică cu strat de înaltă circulație este o pardoseală epoxidică care are un strat adițional de rășină aplicat peste pardoseală pentru a oferi o rezistență crescută la uzură și trafic intens. Acest strat adițional poate fi utilizat în zone cu trafic crescut sau în spații precum garaje sau ateliere.
O pardoseală epoxidică anti-alunecare este o pardoseală epoxidică care conține particule sau aditivi care oferă o suprafață mai antiderapantă pentru a preveni alunecarea și a crește siguranța în spațiul respectiv.
Un sistem de pardoseală epoxidică cu mai multe straturi este o pardoseală epoxidică care constă din mai multe straturi de rășină epoxidică aplicate în mod strategic pentru a oferi o rezistență crescută la uzură și trafic intens.
O pardoseală epoxidică poate fi reparată prin curățarea zonei deteriorate, aplicarea unui strat de rășină epoxidică peste zona deteriorată și lăsând-o să se usuce complet. Este important să se utilizeze aceeași tip de rășină și catalizator utilizate pentru instalarea inițială a pardoselii.
In fiecare an executam sute de lucrari, de la beciuri de case, terase de bloc pana la ansambluri rezidentiale, constructii civile si industriale.
Sistemele de hidroizolatie pe care le folosim fac parte din gerneatie 4 -5, fiind cele mai moderne Citeste mai mult…
Automated page speed optimizations for fast site performance