Materiale hidroizolatie – Cum le alegem in functie de destinatie?

Cuprins

Materiale hidroizolatie

Materiale hidroizolatie – Care sunt cele mai bune materiale de impermeabilizare pentru cladirea dvs.?

In fiecare an, echipa HidroPro, executa sute de lucrari, de la beciuri de case, terase de bloc pana la ansambluri rezidentiale, constructii civile si industriale.
Sistemele de hidroizolatie pe care le foloseste, fac parte din generatia 4 -5, fiind cele mai moderne. Aceste materiale de hidroizolatie, sunt cunoscute ca au o rezistenta pentru toata durata de viata a constructiei.
Membrii echipei HidroPro, sunt profesionisti cu experienta de peste 15 ani.

Atunci cand incepeti discutiile initiale cu o companie de impermeabilizare a subsolului, aceasta va va vorbi despre diferite tipuri de materiale de impermeabilizare si va va recomanda cea mai buna solutie.
Aceasta alegere depinde de lucrarile specifice de impermeabilizare de care are nevoie cladirea dvs. si de bugetul pe care il aveti la dispozitie.
In acest articol, dorim sa va oferim o lista cuprinzatoare a materialelor de impermeabilizare utilizate de antreprenorii profesionisti in activitatea lor.

Materiale hidroizolatie – Prezentare detaliata a metodelor de impermeabilizare

Asadar, care sunt tipurile de impermeabilizare pentru o cladire? Specialistii in hidroizolarea materialelor de constructie folosesc una dintre urmatoarele metode de impermeabilizare incercate si testate:

-Pulverizata;
-Injectie;
-Captuseala;
-Rigida;
-Vopsibila;
-Tencuiala;
Alegerea metodei si a materialelor de impermeabilizare depinde de partea cladirii pe care doriti sa o izolati.
Iata, care sunt cele trei situatii principale.

  1. Materiale hidroizolatie – Aplicatii de impermebilizazre pe acoperisuri

Acoperisul este una dintre cele doua parti cele mai vulnerabile ale unei cladiri in ceea ce priveste infiltrarea apei.

In general, materialele pentru acoperisuri sunt impermeabile, dar acest lucru nu este suficient. Un acoperis este supus unei uzuri intense si ar trebui sa dureze cel putin 4-5 decenii.

Este necesar sa se adauge materiale suplimentare de impermeabilizare.
Acestea sunt fie aplicate ca un strat protector peste acoperis, fie sunt instalate sub acesta, ca parte a cadrului acoperisului. Un antreprenor profesionist, va va recomanda cele mai bune produse de impermeabilizare in functie de tipul de acoperis si de climatul din zona dumneavoastra (numarul mediu de zile de ploaie pe an, umiditatea aerului etc.).

2. Materiale hidroizolatie –  Hidroizolarea pe pereti

Materialele de impermeabilizare pentru pereti trebuie sa ofere mai mult decat o simpla protectie impotriva apei. De asemenea, acestea trebuie sa incorporeze bariere de vapori sau bariere de aer. In caz contrar, umezeala poate ramane captiva in zidarie si tamplarie, sub izolatie, ceea ce duce la raspandirea mucegaiului, a mucegaiului si/sau a ciupercilor.

3. Materiale hidroizolatie –  Hidroizolarea balcoanelor si a teraselor

Materialele de constructie pentru hidroizolarea balconului si terasei trebuie sa aiba cateva caracteristici specifice, cum ar fi rezistenta la razele UV si flexibilitatea.

Balcoanele si terasele sunt supuse unor usoare miscari datorate variatiilor de temperatura. Materialele de impermeabilizare rigide s-ar fisura si ar necesita reparatii sau inlocuire intr-un timp scurt, sub durata medie de viata a acestor materiale.

Materiale hidroizolatie – Tipuri de materiale de impermeabilizare

Asa cum am promis, va vom oferi acum o lista cuprinzatoare de materiale de impermeabilizare.

1. Poliuretan

Poliuretanul este considerat unul dintre cele mai bune materiale de impermeabilizare. Acesta poate fi aplicat fara cusur si patrunde adanc si uniform in suprafata. Astfel, membrana poliuretanica va umple chiar si cele mai mici fisuri din beton, reducand capacitatea de absorbtie a apei. Un alt beneficiu cheie al poliuretanului este ca rezista la ulei, detergenti si diverse substante chimice.
Aceste caracteristici si beneficii recomanda poliuretanul ca fiind unul dintre cele mai versatile materiale de impermeabilizare. Acesta poate fi aplicat pe pereti, balcoane, terase si ziduri.

2. Invelis de ciment

Acoperirea cu ciment, este un amestec de pulbere de nisip, substante organice si anorganice, plus materiale pe baza de silice. Este foarte popular in randul antreprenorilor de impermeabilizare, deoarece este foarte usor de aplicat. Acestia trebuie doar sa amestece pulberea cu o anumita cantitate de apa si pot incepe lucrarile de instalare.
Dezavantajul acestui beneficiu, este lipsa de flexibilitate a acoperirii cu ciment. Din acest motiv, il enumeram printre materialele de impermeabilizare recomandate pentru subsol si fundatie.
Un alt beneficiu al acoperirii cu ciment este costul sau accesibil.

Soluții de impermeabilizare Dry Tech

Fig.1: Materiale hidroizolatie cu ciment

3. Cauciuc EPDM

Cauciucul EPDM este unul dintre materialele de impermeabilizare recomandate pentru acoperisuri. Acesta este disponibil in membrane cu doua grosimi: 45 mils (1,14 mm) si 60 mils (1,52 mm). Flexibilitatea este principalul beneficiu al acestui produs de impermeabilizare – un aspect critic pentru impermeabilizarea acoperisurilor, deoarece se dilata si se contracta constant din cauza variatiilor de temperatura.

Soluții de impermeabilizare Dry Tech

Fig. 2: Materiale hidroizolatie cu cauciuc EPDM

4. Asfalt cauciucat

Acesta este unul dintre produsele de impermeabilizare utilizate in principal pe acoperisurile cladirilor comerciale. Este un material foarte rezistent si flexibil care ofera o protectie excelenta impotriva tuturor conditiilor meteorologice si are o permeabilitate foarte scazuta la vaporii de apa. De asemenea, se usuca rapid, in 3-4 ore de la aplicare.

Soluții de impermeabilizare Dry Tech

Fig.3: Materiale de impermeabilizare: asfalt cauciucat

Acesta este unul dintre materialele de impermeabilizare cu cea mai lunga durata de viata – aproximativ 50 de ani. Atunci cand este incalzit corect, termoplasticul devine semisolid si este o optiune excelenta pentru etansarea foilor si panourilor. Deoarece contine elastomeri, termoplasticul este foarte flexibil si rezistent la impact.

5. Termoplastica

Acesta este unul dintre materialele de impermeabilizare cu cea mai lunga durata de viata – aproximativ 50 de ani. Atunci cand este incalzit corect, termoplasticul devine semisolid si este o optiune excelenta pentru etansarea foilor si panourilor. Deoarece contine elastomeri, termoplasticul este foarte flexibil si rezistent la impact.

Soluții de impermeabilizare Dry Tech

Fig.4: Material de impermeabilizare cu termoplastic

6. Membrana bituminoasa

Versatila, usor de aplicat si recomandata atat pentru cladirile comerciale, cat si pentru cele rezidentiale, membrana bituminoasa se obtine prin amestecarea bitumului (o substanta asemanatoare cu gudronul) cu un amestec de materiale. Rezultatul este o substanta lipicioasa si vascoasa, cu o mare rezistenta.
Totusi, trebuie sa stiti ca nu este unul dintre produsele de impermeabilizare ecologice si sustenabile, deoarece este fabricat din titei.

Soluții de impermeabilizare Dry Tech

Fig.5: Materiale hidroizolatie cu membrana bituminoasa 

7. Membrana de impermeabilizare din PVC

Membrana din PVC, este unul dintre cele mai frecvent utilizate produse de impermeabilizare pentru acoperisuri. Aceasta este permeabila atat la apa, cat si la vapori si poate fi armata pentru a oferi o durabilitate suplimentara. De asemenea, este foarte usor de instalat si are o durata de viata lunga.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *